
Întrecerea Gulașurilor
Data și ora
20 Septembrie - 20 Septembrie 2025, 10:00 - 18:00
Locație
COBOR - ferma de biodiversitateDespre
Așa cum odinioară satul se aduna la clacă și la sărbători, așa ne strângem și noi acum, cu inima deschisă și cu poftă de gulaș. Toamna aduce nu doar belșug, ci și prilej gustos de a fi împreună. Ferma de Biodiversitate Cobor găzduiește cea de-a treia ediție a Întrecerii Gulașurilor!
Pe 20 septembrie, gospodari și bucătari cu drag de tradiții vor aprinde focurile și vor pune ceaunele la încercare, gătind gulaș din carne de Sură de stepă, crescută aici, în tihna pășunilor transilvane. 10 echipe se vor întrece, iar juriul va avea sarcina grea de a hotărî care e cel mai bun gulaș.
Te invităm să deguști, să te bucuri de fermă și să participi la atelierele educative pentru copii și părinți. În program: gătit responsabil, orientare cu busola, joacă cu lut și paie și alte activități creative.
Mergem împreună să vizităm văcuțele fermei și savurăm un moment artistic în aer liber, înainte de a afla cine pleacă acasă cu premiile din acest an.
Programul evenimentului
08:00 – 09:00 Sosirea și instalarea echipelor
09:00 – 13:00 Gătirea gulașului
10:00 – 11:00 Sosirea participanților
10:30 – 12:30 Ateliere educative pentru copii: „O salată responsabilă” și ”Atelierul aventurierului la sat”
12:00 – 13:30 – Tur ghidat la cireada de vaci Sura de stepă
13:00 – 13:30 Predarea gulașului pentru jurizare
13:00 – 14:30 Publicul degustă gulașul
14:00 – 16:00 Activitate pentru copii: pregătim cărămizi din materiale ecologice (lut, paie, apă)
15:00 – 15:30 Moment artistic: Ansamblul Folcloric Junii Becleanului
15:30 – 16:30 Atelier culinar cu Mirela Codleanu, bucătar-șef la Castelul Bran
16:30 Anunțarea rezultatelor și premiere
09:00 – 13:00 Gătirea gulașului
10:00 – 11:00 Sosirea participanților
10:30 – 12:30 Ateliere educative pentru copii: „O salată responsabilă” și ”Atelierul aventurierului la sat”
12:00 – 13:30 – Tur ghidat la cireada de vaci Sura de stepă
13:00 – 13:30 Predarea gulașului pentru jurizare
13:00 – 14:30 Publicul degustă gulașul
14:00 – 16:00 Activitate pentru copii: pregătim cărămizi din materiale ecologice (lut, paie, apă)
15:00 – 15:30 Moment artistic: Ansamblul Folcloric Junii Becleanului
15:30 – 16:30 Atelier culinar cu Mirela Codleanu, bucătar-șef la Castelul Bran
16:30 Anunțarea rezultatelor și premiere
Regulamentul competiției: https://www.carpathia.org/.../08/Regulament-Gulas_final.pdf
Susținem producătorii și fermierii locali, astfel încât încurajăm echipele care se înscriu în competiție să achiziționeze produsele din surse locale.
Premii pentru echipele câștigătoare
Cele mai gustoase trei gulașuri vor fi decise de juriul competiției.
Premii:
Locul I: o noapte la observatorul de animale sălbatice Bunea
Locul II: o noapte la Ferma de Biodiversitate Cobor
Locul III: Prânz și tur de fermă
Locul I: o noapte la observatorul de animale sălbatice Bunea
Locul II: o noapte la Ferma de Biodiversitate Cobor
Locul III: Prânz și tur de fermă
Despre Ferma de Biodiversitate COBOR
Fundația Conservation Carpathia dezvoltă în satul Cobor, județul Brașov, un proiect de conservare a biodiversității și management durabil al pășunilor, promovând totodată eco-turismul în cadrul gospodăriilor pe care le-a readus la viață, într-un proces de restaurare ce a respectat arhitectura locală. Ferma reprezintă o afacere verde care menține în viață un sat mic și care dovedește că există dezvoltare prin conservare.
Mai multe detalii pe pagina COBOR - ferma de biodiversitate/biodiversity farm.
sursa
Fundația Conservation Carpathia dezvoltă în satul Cobor, județul Brașov, un proiect de conservare a biodiversității și management durabil al pășunilor, promovând totodată eco-turismul în cadrul gospodăriilor pe care le-a readus la viață, într-un proces de restaurare ce a respectat arhitectura locală. Ferma reprezintă o afacere verde care menține în viață un sat mic și care dovedește că există dezvoltare prin conservare.
Mai multe detalii pe pagina COBOR - ferma de biodiversitate/biodiversity farm.
sursa
Alte evenimente
Toate